Известие

Collapse
No announcement yet.

Филтър на купето за въздуха ми го няма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Филтър на купето за въздуха ми го няма

Здравейте колеги,та въпроса ми е следния имам алфата от 1 месец и забелязах,че стъклата ми се изпотяват много и вентилатора не може хубаво да ги издуха.....Отворих филтъра на купето да видя да не е много мръсен и видях,че го няма изобщо,клапата на въздуха си работи(отваря и затваря).Та въпроса ми е този филтър на купето трябва ли ми да го купя и да го сложа ли ??? И защо толкова много се изпотяват стъклата.......Колата е 146 1.6 ТС
    Алфа Ромео 146 1,6Twin Spark 97година

Филтър трябва да има, но стъклата няма да спрат да се потят.
    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
    sigpic

Comment

Ами ще купя един филтър за купето и ще го сложа,но да видим как ще се оправя с това изпотяване на стъклата...

Comment

Има някакви пръскащи ( като това, където си миеш стъклата вкъщи), които се продават специално против изпотяване на стъклата на автомобил, но не знам до колко са ефикасни. Може да пробваш...
        sigpicALFA ROMEO 145 1.9 трактор '99

Comment

Виж да нямаш теч от радиаторчето на парното, това вътре в купето. Ако имаш теч от там нямаш спасение с потенето освен смяна или ремонт.
          Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

Как да го вида този радиатор,къде се намира точно......?

Comment

ако има теч от радиаторчето в купето - тоест антифриз, конденза по стъклото е мазен !
              в противен случай - сваляш 2-те пластмаси около чистачките и чистиш от боклуците и отпушваш дренажите.
              може и без филтър да караш, той е сложен да спира прахоляците да не влизат в купето.
              точка

Comment

Видях че ми сълзи радиатора на колата долу в левия ъгъл,може ли да сложа от тия течности дето запушват теч и да пробвам дали няма да спре да сълзи?

Comment

За можене можеш,но тези "течности" най-често имат много обратен ефект.Запушват не само дупки,но и радиаторчета на парно,радиатори и блокират термостати.Най-добре отстрани проблема(може да е нещо дребно).
                  Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

я виж първо добре от къде сълзи, да не е от кранчето на парното.
                    точка

Comment

Не сълзи от радиатора на колата този пред двигателя в долния ляв ъгъл....трябва да се смени някои ден,но за сега може да му доливам за 1 месец отива около 400-500 грама антифриз

Comment

Купих филтъра на копето за въздуха и сега ще го слагам,почистих всички боклуци се надявам да спрат да се изпотяват толкова много тия стъкла.....Радиатора на парното си е здрав и няма течове от него....

Comment

споко, ще спре. ако ти мирише парното като го пуснеш, сега е момента да напръскаш въздуховодите с антибактериален спрей.
                          точка

Comment

Парното си е добре не миреше на нищо,няма да го пръскам за сега ще напръскам само вентилатора на парното с WD40,че като го пускам на 1 или 2 скърца малко

Comment

Working...
                            X